1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Asociacija vienijanti finansų profesionalus
  • Organizacija, turinti didžiausią kompetenciją finansų srityje
  • Nenutrūkstamas profesinis ir asmeninis tobulėjimas
Asociacija vienijanti finansų profesionalus

Asociacija vienijanti finansų profesionalus

Organizacija, turinti didžiausią kompetenciją finansų srityje

Organizacija, turinti didžiausią kompetenciją finansų srityje

Nenutrūkstamas profesinis ir asmeninis tobulėjimas

Nenutrūkstamas profesinis ir asmeninis tobulėjimas

Previous
Next


FAA Žiemos renginys 2016-2017

Renginio tema:

FAA Žiemos renginys

Data:

2017-01-27; 18:00 val.

Renginio vieta:

„Miesto Laboratorijoje" Sapiegų parke, Antakalnio mikrorajone, Vilniuje.

Dalyvavimas:

Tik FAA su išankstine registracija el. paštu info@finansai.lt (iki sausio 20 d.)

HydroponicGardenPasižymėkite ir atvykite, jei jau pasižymėjote, kad atvyksite, kadangi 2017 m. sausio 27 dieną mes švęsime! Tradiciškai minėsime Kalėdas, Naujus metus ir visas kitas žiemos šventes :) Juk FAA Kalėdos (dabar jas vadiname Žiemos renginiu) yra neatskiriama tradicija! Taigi tradicijų laužyti nevalia :)


P.S. Panašu, kad tiems, kurie atkeliavo į Kalėdinių vainikų gamybos dirbtuves buvo įdomi ir dar viena tema – hidroponika :) Taigi šią temą nusprendėme palikti mūsų tradiciniam Žiemos renginiui :) Tad suskubkite registruotis, kad Kalėdinio/Naujametinio/Žieminio pyrago gabalas ar taurė vyno neliktų „be šeimininko"! :)


Beje, jei esate girdėję ką nors apie hidroponiką, tai žinote, kad augalus galima auginti vandenyje, prisotintame mineralinių medžiagų, ir, kaip tai keistai neskambėtų, sutaupyti, lyginant su auginimu žemėje, jo net 70 procentų! Tokiu būdu užsiauginti daržovių galime ištisus metus, nes, vystantis aukštosioms technologijoms, apšvietimui sunaudojama elektros energijos mažiau ir tai jau tampa įmanoma net namuose. Miestietį hidroponinis daržas galėtų sužavėti tuo, kad jo nepamirši palaistyti, nereikia ravėti piktžolių ir gali jį palikti be priežiūros, išvykdamas atostogauti. Norėtumėte pabandyti? Nuo ko pradėti ir kokius svarbiausius dalykus reikia žinoti, pradedant miestiečio - daržininko eksperimentus, mums papasakos mūsų kolegė, Daiva Gerulytė, kuri Miesto laboratorijoje užsiima išmaniojo daržo patalpose kūrimu ir puoselėjimu.


Ne paslaptis, kad mes gyvename labai dėkingoje vietoje – nejaučiame vandens trūkumo, oro temperatūra gana švelni, turime daug laisvos žemės, kurioje galime užauginti pakankamai daržovių, kad aprūpintumėme jomis Lietuvos gyventojus ir net eksportuotumėme į užsienį, atstumas nuo ūkių iki miestų taip pat santykinai nedidelis, kad šviežios daržovės mus pasiektų greitai ir nebrangiai. Kokios vertikaliųjų daržų, naudojančių hidroponinį auginimo metodą, perspektyvos Lietuvoje? Ar verta miestuose, apleistų gamyklų teritorijose kurti juos, kaip tai daroma Amerikoje, Olandijoje, Japonijoje ir kitose šalyse? Kodėl tai galėtų nepasiteisinti? O gal tai galėtų būti Lietuvos, kuri dar nepamiršo savo agrarinių šaknų, ateitis (juk ne visi turi polinkį programavimui, ar ne)? Padiskutuokime kartu renginio metu :)

P.S. Kaip ir visada vaišėmis/gėrimais rūpintis neteks :) Tačiau gera nuotaika ir teigiamas nusiteikimas privalomi vakaro atributai :)

Atgal

Kontaktai

Finansų analitikų asociacija
Tel.: +370 687 13319
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.